Bolster jastuci za jogu od čvrstog sundjera

Šifra proizvoda: A633

3.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Bolster jastuci za jogu od čvrstog sundjera.

   

  Bolster jastuci za jogu od čvrstog sundjera, ovalnog ili pravouglog oblika, daju vam stabilnost i čvrstu potporu u joga ili pilates vežbama. Takodje su vrlo korisni u vežbama istezanja i opuštanja posle jakog fitnes treninga.

   

  Materijal: Pamučna navlaka koja se skida.

  Punjenje: Blok sundjer velike gustine i čvrstine.

  Dimenzije: Dužina 70 cm, visina 15 cm, širina 30 cm.

   

  Zbog svoje veličine, ovi joga bolsteri odgovaraju visokim vežbačima, jer im pružaju poptporu celom dužinom ledja. Najčešće ih pravimo za muškarce ali odgovaraju i ženama jer, iako čvrsti, dovoljno su podatni da se prilagode i telu manje težine.

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove Restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci i drugi joga rekviziti se puno koriste i u Ajengar i Jin stilu joge.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.