Bolster jastuk za jogu Beli ždral na satenu

Šifra proizvoda: A653

3.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Bolster jastuk za jogu Beli ždral na satenu.

  Bolster jastuk za jogu Beli ždral na satenu je jedan od najkorisnijih joga jastuka. U obliku valjka koji je čvrsto napunjen, daje dobru potporu telu pri izvodjenju vežbi opustanja i istezanja. Najviše se koristi u Jin i Ajengar jogi koje se još zovu i restorativna joga. Jer vežbajući ova dva stila joge vi obnavljate svoje telo, restaurirate ga.

   

  Dimenzije: Dužina 70 cm, prečnik 25 cm, težina 2 kg.

  Spoljni jastuk se može skidati radi pranja, i ima praktičnu ručku za nošenje.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove Restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci i drugi joga rekviziti se puno koriste i u Ajengar i Jin stilu joge.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraći valjkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju. Jedan od najudobnijh takvih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir. Da biste se osećali kao bogovi u Aleyi radimo joga bolstere u različitim dužinama i prečnicima, uvek prilagodjene vašim potrebama.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.