Joga bolsteri za masažu i fizikalnu terapiju

Šifra proizvoda: A890

3.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share
Kategorija

  Joga bolsteri za masažu i fizikalnu terapiju.

  Joga bolsteri za masažu i fizikalnu terapiju koriste se kao podrška telu kod masaže. Podmeću se pod kolena i stopala i tako smanjuju pritisak na kičmu. To vam omogućava da dugo ostanete u ležećem položaju a da ste opušteni. Zbog čvrstog punjenja pamučnim restlovima srazmerno su teški. To ima primenu u različitim fizioterapeutskim vežbama.

   

  Materijal: Keper, pamuk.

  Dimenzije: Prečnik 15 cm, dužina 80 cm.

  Težina: 3 kg.

   

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove Restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci i drugi joga rekviziti se puno koriste i u Ajengar i Jin stilu joge.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraći valjkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju. Jedan od najudobnijh takvih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir.