Bolster za jogu i meditaciju crveni

Šifra proizvoda: A799

3.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Bolster za jogu i meditaciju crveni.

   

  Bolster za jogu i meditaciju crveni je veliki valjkasti jastuk. Ima višestruku primenu, pre svega u vežbama Jin i restorativne joge. Odličan je za istezanja i opuštanja tela. Ali i dobra potpora celom telu.

   

  Materijal: Pamuk 100%

  Punjenje: Pahulja vlakno, lio vata i seckani sundjer.

  Dimenzije: Prečnik 22-25 cm, dužina 65-70 cm

  Težina: 1,3 – 1,5 kg.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraći valjkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju. Jedan od najudobnijh takvih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir. Da biste se osećali kao bogovi u Aleyi radimo joga bolstere u različitim dužinama i prečnicima, uvek prilagodjene vašim potrebama.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca. Oni vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.