Joga bolster jastuk za relaksaciju Kašmir

Šifra proizvoda: A 470

1.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Joga bolster jastuk za relaksaciju Kašmir.

  Joga bolster jastuk za relaksaciju Kašmir je manji valjkasti jastuk koji se koristi pri opuštanju. Kada ležite na podu duže vreme, može biti naporno za kolena i ledja. Postavite mali bolste jastuk ispod kolena i osetićete olakšanje. Možete ga takodje, staviti ispod vrata ili ledja. A kada radite obrnuti položaj sveće, podmetnite ga pod ramena. Ovo će vam značiti još više ako tek počinjete sa joga praksom.

   

  Materijal: Štampani pamuk, unutrašnji jastuk je od damasta.

  Punjenje: Lio vata, pahulja vlakno a za čvrstinu je dodato jezgro od seckanog sundjera.

  Dimenzije: Dužina 40 cm, prečnik 14 cm.

  Težina: 450 – 500 gr.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraćivaljkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju. Jedan od najudobnijh takvih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir. Da biste se osećali kao bogovi u Aleyi radimo joga bolstere u različitim dužinama i prečnicima, uvek prilagodjene vašim potrebama.