Joga jastuk cilindrični bolster manji razne boje

Šifra proizvoda: 860 Akcija

1.990 RSD 2.490 RSD

4 na zalihama

Lista želja
Share

  Joga jastuk cilindrični bolster manji razne boje.

  Joga jastuk cilindrični bolster manji razne boje je jastuk sa više namena. Pre svega pomaže pri istezanju i opuštanju tela. Naročito često se koristi u vežbama Jin i Restorativne joge.

   

  Materijal: Kord pamuk.

  Punjenje: PES pahulja vlakno.

  Dimenzije: Dužina 40 cm, prečnik 15 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove Restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci i drugi joga rekviziti se puno koriste i u Ajengar i Jin stilu joge.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraći valjkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju. Jedan od najudobnijh takvih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir. Da biste se osećali kao bogovi u Aleyi radimo joga bolstere u različitim dužinama i prečnicima, uvek prilagodjene vašim potrebama.

  Novina u ponudi su jastuci za meditaciju punjeni heljdinim ljuspicama. To su male trouglaster ljuspice koje se dobijaju pažljivim ljuštenjem zrna heljde. Važno je da budu neoštećene kako bi što duže trajale, jer se vremenom lome i troše. Zato je jastuke punjene na ovaj način potrebno dopunjavati posle 2-3 godine upotrebe.