Joga jastuk za meditaciju Ljubičasta mandala

Šifra proizvoda: A889 Akcija

1.990 RSD 2.490 RSD

1 na zalihama

Lista želja
Share
Kategorija

  Joga jastuk za meditaciju Ljubičasta mandala.

  Joga jastuk za meditaciju Ljubičasta mandala služi, pre svega, da vam olakša dugo ostajanje u položaju za meditiranje. Ali zbog svog atraktivnog printa mogu biti ukrasni jastuci u jednom opuštenom, boho enterijeru. Ovaj jastuk ima dva lica, tako da ne morate razmišljati da li ste ga okrenuli na pravu stranu.

   

  Materijal: Pamuk sa mandala printom.

  Punjenje: Pahulja vlakno i lio vata.

  Dimenzije: Prečnik 40 cm, visina 10-12 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili one okrugle, takozvane zafu jastuke, koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od prirodnih materijala. Najčešće od pamučnog kepera, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Zbog lakšeg održavanja, spoljni jastuk se može skidati. Veliki doprinos trajnosti naših jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.