Joga jastuk za meditaciju okrugli zafu Natur mandala

Šifra proizvoda: A251

2.990 RSD

Nema na zalihama

Lista želja
Share

  Joga jastuk za meditaciju okrugli zafu Natur mandala.

  Joga jastuk za meditaciju okrugli zafu Natur mandala je jastuk koji olakšava dugo ostajanje u sedećem položaju. Udobni položaj Sukhasana se ne može zamisliti bez sedenja na zafu joga jastuku. Ovaj jastuk je dostupan u dve boje mandale: Mint zelenoj i bordo.

  Napomena: Jastuk punjen heljdinim ljuspicama košta 1000 din više.

  Materijal: Pamuk poliester sa štampom.

  Punjenje: PES vlakno, seckani sundjer i lio vata ili heljdine ljuspice.

  Dimenzije: Prečnik 35 cm, visina 10 – 12 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci se koriste i u Ajengar i Jin stilovima joge.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraći valjkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju. Jedan od najudobnijh takvih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir. Da biste se osećali kao bogovi u Aleyi radimo joga bolstere u različitim dužinama i prečnicima, uvek prilagodjene vašim potrebama.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka.