Joga jastuk za meditaciju polumesec Braon bež

Šifra proizvoda: A1013 Akcija

2.490 RSD 2.990 RSD

1 na zalihama

Lista želja
Share
Kategorija

   

  Joga jastuk za meditaciju polumesec Braon bež.

  Joga jastuk za meditaciju polumesec Braon bež je specijalno oblikovani jastuk koji vam pomaže pri meditaciji u sedećem položaju. Podizanjem kukova smanjuje pritisak na zglobove kolena i pomaže pravilnom držanju kičme.

   

  Materijal: Pamučni keper.

  Dimenzije: Prečnik 45 cm, visina 15cm.

  Punjenje: Čvrsto punjenje lio vatom, seckanim sundjerom i pahulja vlaknom ili heljdinim ljuspicama.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  Tu, pre svega, spadaju duži ili kraći valjkasti jastuci sa čvrstim punjenjem, koji se podmeću pod kolena, duž kičmenog stuba i ispod vrata kada ste u ležećem položaju.

  Zatim pravougli  jastuci za jogu, ne previše visoki (max 10cm debljine) za podršku ramenima i kukovima pri zauzimanju takozvanih obrnutih položaja.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili one okrugle, takozvane zafu jastuke, koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Zbog lakšeg održavanja, spoljni jastuk se može skidati, a tu je i praktična ručka za nošenje. Veliki doprinos trajnosti naših jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.