Joga jastuk za meditaciju polumesec Kašmir crno beli

Šifra proizvoda: A 487

2.490 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Joga jastuk za meditaciju polumesec Kašmir crno beli.

  Joga jastuk za meditaciju polumesec Kašmir crno beli je standardni jastuk za meditaciju. Napravljen je tako da vam olakša dugo ostajanje u sedećem položaju i pravilno držanje ledja. Ali možete ga staviti i pod karlicu, kada držite podignute noge uza zid, ili pod ledja, kada ste u položaju Boginje.

  Zbog nešto manjih dimenzija lak je za nošenje, a tu je i ručka da vam pomogne u tome.

   

  Materijal: Spoljni jastuk je od pamuka, unutrašnji od puplina.

  Punjenje: Lio vata, pahulja vlakno a jezgro je od seckanog sundjera.

  Dimenzije: Prečnik 45 cm, visina 17 cm.

  Težina: 1/2 kg.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca. Oni vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.