Joga jastuk za meditaciju polumesec Kašmir

Šifra proizvoda: A 923 Akcija

2.490 RSD 2.990 RSD

1 na zalihama

Lista želja
Share

  Joga jastuk za meditaciju polumesec Kašmir.

  Joga jastuk za meditaciju polumesec Kašmir je napravljen od kristal pliša u toplim bojama jeseni. Njegov specifičan oblik je idealan za sedeće položaje pri meditaciji. Pre svega za takozvani udoban položaj Sukhasana. A da bi ovaj položaj bio udoban, jastuk vam podiže kukove, tera vas da ispravite kičmu i smanjuje pritisak na zglobove i tetive.

   

  Materijal: Kristal pliš, pamučni unutrašnji jastuk.

  Punjenje: Lio vata, jezgro od seckanog sundjera, pahulja vlakno.

  Dimenzije: Prečnik 55 cm, visina 17-12 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se.  A sve to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći. Oni su osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.

  Svaki naš jastuk ima i ručku za lakše nošenje jer su često nešto teži, zbog veličine i čvrstog punjenja. A mi ne štedimo na punjenjeu. Jer znamo da od njegovog kvaliteta i čvrstine zavisi i kvalitet podrške koju vaše telo dobija od joga jastuka.