Joga jastuk za meditaciju terakota mandala

Šifra proizvoda: A753

2.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Joga jastuk za meditaciju terakota mandala.

  Joga jastuk za meditaciju terakota mandala služi da vam omogući duže ostajanje u sedećem položaju. Pri meditaciji to može predstavljati izazov. Sedenjem na ovom jastuku smanjujete pritisak na zglobove, ispravljate kičmu i jačate mišiće jezgra. I ne manje važno, ovo je vrlo dekorativan jastuk, pravi ukras za svaki enterijer.

   

  Materijal: Kord pamuk.

  Punjenje: Lio vata, pahulja vlakno i seckani sundjer.

  Dimenzije: Prečnik 36 cm, visina 10-12 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili one okrugle, takozvane zafu jastuke, koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Zbog lakšeg održavanja, spoljni jastuk se može skidati, a tu je i praktična ručka za nošenje. Veliki doprinos trajnosti naših jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.