Joga okrugli zafu jastuk za meditaciju Afrička kanga

Šifra proizvoda: A470 Akcija

2.490 RSD 2.990 RSD

Dostupno na upit.

Lista želja
Share

  Joga okrugli zafu jastuk za meditaciju Afrička kanga.

  Joga okrugli zafu jastuk za meditaciju Afrička kanga nije običan joga jastuk. Posebnim ga čini originalno voštano Kanga platno, poreklom iz Tanzanije i Zanzibara. Motiv krugova napravljenih od tačkica se zove: ” bacanje kamena u bunar “. Simbolika ovog naziva je da sve što radimo ima uticaj na druge ljude. Osim za meditaciju, ovaj jastuk se može koristiti kao podni ili dekorativni jastuk.

  Napomena: Jastuk punjen heljdinim ljuspicama košta 1000 din više.

  Materijal: Pamučno voskirano platno.

  Punjenje: Lio vatas, PES vlakno , seckani sundjer ili heljdine ljuspice.

  Dimenzije: Prečnik 35 cm, visina 10 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove Restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci i drugi joga rekviziti se puno koriste i u Ajengar i Jin stilu joge.

  Jedan od najudobnijh ležećih položaja je položaj za boginje i bogove ili ležeći leptir. Da biste se osećali kao bogovi u Aleyi radimo joga bolstere u različitim dužinama i prečnicima, uvek prilagodjene vašim potrebama.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka.