Joga zafu jastuk za meditaciju Cvet mandala

Šifra proizvoda: A365

2.990 RSD

1 na zalihama

Lista želja
Share

  Joga zafu jastuk za meditaciju Cvet mandala.

  Joga zafu jastuk za meditaciju Cvet mandala je okrugli jastuk za sedeće meditacije. Zašto je zafu jastuk dobar za sedeće joga položaje? Zato što vam podiže kukove iznad nivoa kolena i smanjuje pritisak na njuh, zato što vas tera da pravilno držite kičmu i jačate mišiće jezgra, zato što… otkrijte sami.

   

  Materijal: Kord pamuk, unutrašnji jastuk pamuk.

  Punjenje: Pahulja vlakno, lio vata i seckani sundjer.

  Dimenzije: Prečnik 37 cm, visina 10 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili one okrugle, takozvane zafu jastuke, koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti naših jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.

  Spoljni jastuk se može skidati i prati a tu je i praktična ručka za nošenje.