Joga zafu jastuk za meditaciju Mandala kivi zelena

Šifra proizvoda: A278

2.990 RSD

3 na zalihama

Lista želja
Share

  Joga zafu jastuk za meditaciju Mandala kivi zelena.

  Joga zafu jastuk za meditaciju Mandala kivi zelena se koristi za sedeće joga asane i za meditaciju. Uvek kada treba da dugo ostanete u nekom sedećem položaju, to može da bude izazov. Korišćenjem okruglih zafu jastuka, smanjujete pritisak na zglobove i ligamente i produžavate vreme ostajanja u asani.

   

  Materijal: Pamuk 100%

  Punjenje: Lio vata, PES pahulja vlakno i seckani sundjer.

  Dimenzije: Prečnik 35 cm, visina 10-12 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove Restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima. Joga jastuci i drugi joga rekviziti se puno koriste i u Ajengar i Jin stilu joge.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.