Joga zafu jastuk za meditaciju mandala

Šifra proizvoda: A877

2.990 RSD

Nema na zalihama

Lista želja
Share

   

  Joga zafu jastuk za meditaciju mandala.

  Joga zafu jastuk za meditaciju mandala je namenjen pre svega meditaciji u sedećim pozama. Početnicima u vežbanju, zafu jastuci olakšavaju ostajanje u položaju duže vreme. Podižu im karlični deo i tako smanjuju pritisak na kolena i zglobove stopala. Osim toga omogućavaju pravilno držanje kičme pri sedenju i jačaju mišiće jezgra.

   

  Dimenzije jastuka na slici: prečnik 35 cm, visina 10 – 15 cm.

  Punjenje: silikonsko pahulja vlakno, koje omogućava da se jastuk prilagođava položaju tela pri sedenju, ali i da dugo zadrži svoj oblik.

  Unutrašnja jastučnica je od mešavine pamuka i poliestera, dok je spoljašnja navlaka od 100% pamuka.

  Spoljašnja jastučnica ima rajferšlus, lako se skida i održava mašinskim pranjem do 40 C.

  Tu je i praktična ručka koja olakšava nošenje jastuka.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. podržava

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.