Joga zafu jastuk za meditaciju mapa sveta

Šifra proizvoda: A130

2.990 RSD

1 na zalihama

Lista želja
Share

  Joga zafu jastuk za meditaciju mapa sveta.

  Joga zafu jastuk za meditaciju mapa sveta, služi da vam olakša sedeće joga položaje. Time što vam podiže kukove i spušta kolena, smanjuje pritisak na tetive i zglobove. Ali ovaj jastuk vas vodi i na putovanje po svetu. Jedna ideja, na mapi sveta izvezite mali krstić na svim onim mestima gde ste bili.

   

  Spoljašnji jastuk je od mešavine pamuk poliester.

  Unutrašnji jastuk: Pamuk.

  Punjenje: Sundjer i PES vlakno.

  Dimenzije: Prečnik 40 cm, visina 10-12 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, takozvanim bolsterima.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Alnada jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili okrugle, zafu jastuke koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Veliki doprinos trajnosti Aleya jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.