Lavanda jastuče za meditaciju Srebrni metalik

Šifra proizvoda: 857

890 RSD

Dostupno za avansnu kupovinu

Lista želja
Share

  Lavanda jastuče za meditaciju Srebrni metalik.

  Lavanda jastuče za meditaciju Srebrni metalik je elegantno jastuče za oči, koje vam pomaže da se odvojite od spoljašnjih senzacija i okrenete unutrašnjim. Materijal je glatki, osvežavajuće hladni metalik lame u srebrnoj boji.

   

  Materijal: Metalik lame žersej

  Punjenje: Sušena lavanda i laneno seme.

  Dimenzije: 25 cm x 10 cm

  Težina: 150-160 gr.

   

  Jastučići za oči se u jogi koriste za opuštanje i neizostavan su deo opreme u najvećem broju škola joge. Ispunjeni su organskim semenom lana koje čini blagi pritisak na oči koji opušta mišiće oko očiju ali, još važnije, taj laki pritisak preko mrežnjače i očnog živca opušta ceo nervni sistem. Na taj način se opušta i um, blokira se svetlost i opuštanje čini božanstvenim. Za one koji vole miris lavande, imamo i jastučiće dopunjene sušenom  lavandom.

  Lavanda jastuče za meditaciju ima svilenu futrolu koja se skida, radi lakšeg održavanja. Unutra je pamučni  jastučić punjen organskim semenom lana i osušenom lavandom. Relaks maske za oči sa lavandom, osim za opuštanje mogu se koristiti i kao kozmetičke maske za smanjivanje podočnjaka.

  Dovoljno je masku držati sat – dva u zamrzivaču a zatim tako ohladjenu staviti na oči. Sa postepenim zagrevanjem, lavanda počinje da otpušta aromu i miris koji opušta i smiruje a seme lana svojom težinom vrši laganu akupresuru zone oko očiju, što sve zajedno daje novi sveži izgled licu. Ovako ohladjena maska pomaže i kod manjih upala mišića, recimo vrata ili ruku.

  Još jedna od blagodeti ovih maski je da smanjuju glavobolju, kao i da pomažu kod menstrualnih bolova. U tom slučaju, masku treba zagrejati, bilo u mikrotalasnoj 1-2 min, bilo u rerni 10-ak min. Tako toplu masku treba staviti na bolno mesto i mirovati.