Lavanda relaks jastuče za meditaciju Golden Dragon

Šifra proizvoda: A862

890 RSD

4 na zalihama

Lista želja
Share

  Lavanda relaks jastuče za meditaciju Golden Dragon.

  Lavanda relaks jastuče za meditaciju Golden Dragon će vas brzo uvesti u meditaciju, izmasiraće vam zonu oko očiju i opustiti vas mirisom lavande.

   

  Materijal: Saten, svila, viskoza, unutrašnji jastuk od pamuka.

  Punjenje: Organsko seme lana, sušeni cvet lavande.

  Dimenzije: 25 cm x 10 cm.

  Težina: 145-155 gr.

  Održavanje: Spoljna futrola se pere na temperaturi do 40 c.

  Jastučići za oči se u jogi koriste za opuštanje i neizostavan su deo opreme u najvećem broju joga škola. Ispunjeni su organskim semenom lana koje čini blagi pritisak na oči koji opušta mišiće oko očiju ali, još važnije, taj laki pritisak preko mrežnjače i očnog živca opušta ceo nervni sistem. Na taj način se opušta i um, blokira se svetlost i opuštanje čini božanstvenim. Za one koji vole miris lavande, imamo i jastučiće dopunjene sušenom  lavandom.

  Posebno se preporučuje kod ljudi koji svakodnevno koriste kompjuter jer služi kao prevencija od takozvanog CVS sindroma (computer vision syndrome) je realan problem za mnoge ljude koje provode puno vremena ispred računara.
  Odlični su i za svakodnevni tretman stresa. Preporučuje se primena u trajanju od pet do deset minuta, gde jastuče može biti i predhodno rashladjeno u frižideru, ili  zamrzivaču.

  .Relaks maske za oči sa lavandom, osim za opuštanje mogu se koristiti i kao kozmetičke maske za smanjivanje podočnjaka.

  Dovoljno je masku držati sat – dva u zamrzivaču a zatim tako ohladjenu staviti na oči. Sa postepenim zagrevanjem, lavanda počinje da otpušta aromu i miris koji opušta i smiruje a seme lana svojom težinom vrši laganu akupresuru zone oko očiju, što sve zajedno daje novi sveži izgled licu. Ovako ohladjena maska pomaže i kod manjih upala mišića, recimo vrata ili ruku.