Okrugli zafu joga jastuk Mandala vatromet

Šifra proizvoda: 090

2.990 RSD

2 na zalihama

Lista želja
Share
Kategorija

  Okrugli zafu joga jastuk Mandala vatromet.

  Okrugli zafu joga jastuk Mandala vatromet je jastuk za sedeće meditacije i sve joga vežbe gde vam je potrebna stabilnost i podrška. naravno, kao i svi naši jastuci, ovo je i jastuk za dekoraciju, koji će biti fokusna tačka u svakom enterijeru.

   

  Materijal: Pamuk, Pliš žersej.

  Dimenzije: Prečnik 40 cm, visina 12-14 cm.

  Punjenje: Lio vata, seckani sundjer i pahulja vlakno.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili one okrugle, takozvane zafu jastuke, koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Zbog lakšeg održavanja, spoljni jastuk se može skidati, a tu je i praktična ručka za nošenje. Veliki doprinos trajnosti naših jastuka za jogu, daje kvalitetno punjenje, koje dugo čuva oblik i formu jastuka. Izradjujemo ih u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od njihove namene.