Ukrasni božićni i advent venac Natur rustik stil

Šifra proizvoda: A 732

2.490 RSD

Nema na zalihama

Lista želja
Share
Kategorija

  Ukrasni božićni i advent venac Natur rustik stil.

  Ukrasni božićni i advent venac Natur rustik stil je pravi simbol približavanja najveselijeg hrišćanskog praznika, Božića.

   

  Materijal: Slamni prsten, sveža borovina, sveće, dekorativni elementi.

  Dimenzije: Prečnik: 25 cm.

   

  Advent u prevodu sa latinskog znači dolazak, to je vreme iščekivanja dolaska Isusa Hrista. Jedan od glavnih simbola adventa je adventski venac.

  On svojim oblikom kruga koji nema ni početak ni kraj predstavlja večnost. Svetlost upaljenih sveća nagoveštava dolazeće svetlo Isusa. Zimzelene grane upletene u venac predstavljaju život koji se neprestano obnavlja. Na adventnom vencu  se nalaze 4 sveće, što nije slučajno. Naime, period adventa počinje četiri nedelje pre Božića i po jedna sveća  se pali svake nedelje, sve do Božića.

  Aleya adventski venci su napravljeni od svežih zimzelenih grana, sa četiri kvalitetne  sveće i mnoštvom ukrasa.

  Ni broj sveća nije slučajan. Jer period Adventa traje četiri nedelje i svake nedelje se pali po jedna, Tada se porodica okuplja, i uz druženje, adventne pesme i hranu proslavlja dolazeći praznik.

  Osim toga svaka sveća ima i odredjeno značenje. Opšte je prihvaćeno da je prva sveća – sveća nade, druga sveća je simbol mira, treća radosti a četvrta ljubavi.

  Postoji još jedan Adventni običaj koji deca najviše vole. Naime, za prvi Advent deci se poklanja advent kalendar, koji se sastoji od 24 mala poklona, ili slatkiša ili igračkice. U nekim porodicama ovi kalendari se prave ručno, za svako dete, Mali pokloni se stavljaju u vrećice sa brojevima od 1 do 24 i kače na zid ili tablu. Naravno, savremeno vreme donosi i fabrički napravljene kalendare. Otvarajući svakoga dana poklon na kalendarui deca učestvuju u radosti iščekivanja Hristovog rodjenja, jer kada otvore poslednji, Božić je tu.

  Vreme je za radost, mir i ljubav.

  Srećan Božić.