Zafu joga jastuci za meditaciju jednobojni

Šifra proizvoda: A1011

2.990 RSD

2 na zalihama

Lista želja
Share
Kategorija

  Zafu joga jastuci za meditaciju jednobojni.

  Zafu joga jastuci za meditaciju jednobojni su najvažnija vrsta jastuka za svakoga ko vežba jogu. Oni su univerzalni, osim za meditaciju, pružaju podršku telu pri istezanju, pomažu pri ravnotežama i pregibima. Da bi bili što svestraniji radimo ih sa dve vrste punjenja: Klasično, čvrsto punjenje sa lio vatom, seckanim sundjerom i pahulja vlaknom i tvrdo i teško punjenje sa sabijenim pamučnim krpicama.

   

  Materijal spoljašnjeg jastuka: Pamučni keper.

  Materijal unutrašnjeg jastuka: Pamuk.

  Dimenzije: Prečnik 38 cm, visina: 10-15 cm.

   

  Kada počnete da vežbate jogu, jedan od prvih izazova sa kojim se suočavate je ostajanje u nekom joga položaju duže vreme. Za savladavanje te prepreke jastuci za jogu mogu biti od velike pomoći. Uz njih se telo brže opušta i prilagodjava položaju. Oni pružaju podršku telu pri vežbanju ali i pomažu kod relaksacije.

  To je naročito karakteristično za poseban stil joge koji se zove restorativna joga. Tu nema velikog naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se i to uz upotrebu različitih rekvizita, pre svega jastuka. Položaji koji se koriste u ovom stilu joge su ležeći ili sedeći, osmišljeni tako da se telo podržava posebno dizajniranim jastucima za potporu, tvrdo punjenim joga jastucima raznih oblika.

  Udobni sedeći položaj ili Sukhasana postaje još udobniji ako za sedenje koristite Aleya jastuke za jogu u obliku polumeseca, ili one okrugle, takozvane zafu jastuke, koji vam malo podižu kukove iznad nivoa kolena i tako produžavaju vreme ostajanja u ovom položaju.

  Jastuci za jogu se rade od različitih materijala. Od prirodnih tu je najzastupljeniji pamučni keper, čija malo grublja tekstura produžava vek trajanja jastuka, što je naročito važno jer se oni intenzivno koriste. Zbog lakšeg održavanja, spoljni jastuk se može skidati, a tu je i praktična ručka za nošenje.